Samo još jedan "čisto" planinarski blog

Krndija i Papuk 07.02.2009.

Na prošlom izletu obišao sam i posljednji slavonski vrh iz Hrvatske planinarske obilaznice. Nabavio sam i dnevnik obilaznice Planinarske kuće, pa sada ne propuštam obići i planinarske kuće ako su mi usput. Nedavno sam nabavio i ručni GPS uređaj koji mi uvelike olakšava snalaženje u planini. Također sam vidio na internetu da postoji tzv. Slavonski planinarski put. Kad sam pogledao koje su kontrolne točke vidio sam da sam ih više od pola već obišao. Pa zašto onda ne obići još onih par što je ostalo i dobiti značku obilaznice. U međuvremenu sam 05. siječnja 2009. bio s autom na servisu u Novoj Gradišci pa sam usput obišao i planinarsku kuću na Strmcu (moja 29. kuća):
 
Zbog toga smo se Goran i ja ove veljače uputili na Krndiju i Papuk kako bi obišli zanimljive točke SPP-a. Krenuli smo od Požege prema Našicama. Prvi je na redu bio Lončarski vis:
Do njega je nešto oko pola sata šetnje od izletišta Paulinovac do kojeg se skrene lijevo sa glavne ceste:
 Zatim smo par kilometara dalje skrenuli opet lijevo do Bedemgrada:
 
Vratili se do auta pa preko Našica do sela Gazije gdje smo potražili i pronašli planinarsku kuću Tivanovo (moja 30. kuća):
Odavde smo se odvezli do Orahovice gdje smo prvo obišli orahovičko jezero:
Odakle je samo 15 minuta do Ružica grada:
Na Ružica gradu nema žiga pa smo morali potražiti planinarsku kuću Šaševo (moja 31. kuća) u kojoj je žig. Imali smo sreće jer su tamo domaći planinari upravo dovršili čobanac i ljubazno nas pozvali da im se pridružimo:
Prema kući smo išli preko Voćina, kako bismo još obišli i Zvečevo. Najprije smo obišli Jezero a onda caffe bar Casablanca:
Pogledaj i slike u albumu:
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s